Uzmanından kritik uyarı: Yaz aylarında artan varis şikayetleri ihmal edilmemeli

Varis Şikayetleri ve Köpük Tedavisi

Lokman Hekim Sağlık Grubu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Bayyurt, artan varis şikayetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Bayyurt’a göre, varis toplardamar sistemindeki kapakçıkların bozulmasıyla ortaya çıkan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Bayyurt, varisin kendiliğinden geçmediğini vurguladı.

‘Köpük Tedavisiyle Ameliyatsız Çözüm’

Op. Dr. Bayyurt’a göre, köpük tedavisi estetik ve medikal açıdan etkili sonuçlar vermektedir. En küçük kılcal damarlardan daha büyük varislere kadar uygulanabilen köpük tedavisi, ağrısız ve anestezi gerektirmeyen bir yöntemdir. Seanslar sadece 10 dakika sürer ve hastalar hemen günlük yaşamlarına geri dönebilir. Ayrıca, iç varislerde dahi ameliyat gerektirmeyen tedavi imkanı sunar. Bayyurt, varis çoraplarının erken evrede destekleyici olduğunu ancak ilerlemiş vakalarda tıbbi müdahalenin gerekliliğini vurguladı.

‘Gecikmeyin, Tedaviyi Ertelemeyin’

Op. Dr. Bayyurt’a göre, gece uyandıran kramplar, diz altında kaşıntı, ciltte renk değişikliği ve dökülme gibi belirtiler varisin ilerlediğini gösterebilir. Bu tür durumlarda uzman bir kalp ve damar cerrahına başvurmanın önemli olduğunu belirten Bayyurt, günümüzde modern tedavi yöntemleri sayesinde ameliyatsız, konforlu ve kısa sürede varisten kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Related Posts

Karın şişliği şikayetiyle hastaneye giden 71 yaşındaki kadının karnından 9 kiloluk kitle çıkarıldı

Karın şişliği, yemek yiyememe, yoğun gaz gibi şikayetlerle hastaneye başvuran 71 yaşındaki kadın hastanın karnında 35 santim boyunda, 9 kilogram ağırlığındaki kitle tespit edildi. Yumuşak doku tümörü olduğu belirlenen kitle, yapılan başarılı operasyonla çıkarıldı.

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

İlaç kullanıyorsanız bu baharata dikkat: Etkisini azaltıyor!

Doğal ve sağlıklı kabul edilerek sıklıkla kullanılan bazı baharatlar, ilaç tedavileri üzerinde beklenmedik etkiler yaratabiliyor. Mississippi Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, özellikle tarçının içerdiği aktif bileşenlerin bazı ilaçların vücuttaki etkisini azaltabileceğini ortaya koydu.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.