GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBE BAŞKANI: SOKAKTA KIYMA ÇEKİMİ YASAK!
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, hijyen kurallarına uymayan koşullarda sokakta kıyma çekiminin yasak olduğunu belirtti. Manavoğlu, izinsiz ve yetkisiz olarak yapılan kıyma çekimlerinde kişilere yüksek cezalar uygulandığını açıkladı.
MİKROORGANİZMALAR ETİ TEHDİT EDİYOR
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, Kurban Bayramı’nda hayvanlardan hijyenik olmayan şartlarda kıyma çekenlerin, vatandaşların sağlığını tehlikeye attığını belirtti. Manavoğlu, sağlık ve hijyen koşullarına dikkat edilmeden yapılan kıyma çekiminin mikroorganizmaların ete bulaşmasını kolaylaştırdığını vurguladı.
EVDE KIYMA ÇEKİMİNE DİKKAT!
Manavoğlu, kurban etini kıymaya dönüştürmek isteyenlerin dikkatli olması gerektiğini ve hijyenik koşullarda işlem yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kurban etlerinin kasap dükkanlarında parçalanması ve kıyma çekilmesi gerektiğini vurguladı.
Geçmiş yıllarda ‘merdiven altı’ olarak adlandırılan yerlerde izinsiz kıyma çekimi yapıldığını belirten Manavoğlu, bu durumun ciddi cezalarla karşılaşabileceğini ifade etti. İlgili kurumlar tarafından bu tür işlemlerin denetlendiğini ve cezaların uygulandığını belirtti.