Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığında kurallar yeniden düzenlendi

Bakanlık Düzenlemeleriyle Su Ürünleri Avcılığına Yönelik Yenilikler Yayımlandı

Bakanlık tarafından oluşturulan yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe kondu.

Bakanlık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, belirtilen düzenlemeler denizlerde ve iç sularda ticari ve amatör su ürünleri avcılığı için yapılan düzenlemeleri içermektedir.

Değişiklikler, Bakanlık tarafından belirlenen planlama takvimi doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar kapsamında gerçekleştirildi.

Yapılan düzenlemeler, kısa vadeli olarak palamut av sezonunun küçük ölçekli balıkçılar için 15 Ağustos’ta başlatılmasını içermektedir.

Önceki uygulamalarla av baskısının kontrol altına alındığı voli ağlarındaki zaman yasağı kaldırılarak monofilament ve multimonofilament misina ağlarına yönelik çeşitli değişiklikler yapıldı.

Ayrıca, 12 metre ve üzeri gemilerin av araçları kullanımına ilişkin güncellemeler yapıldığı gibi, bazı türlerin avlanma zamanları ve istilacı türlerin boyutları konusunda da değişiklikler gerçekleştirilerek su ürünleri avcılığına kapatılan alanlar güncellendi.

MARMARA DENİZİ VE BOĞAZLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER

Marmara Denizi’nden geçen dip trolü gemilerine yönelik teknik düzenlemeler yapılırken yasa dışı kalkan balığı avcılığını engellemek için ek tedbirler alındı.

Marmara Denizi ve boğazlarda av baskısının kontrol altında tutulması ve Su Ürünleri Kanunu’yla yasaklanmış ışıkla avcılığın önlenmesi amacıyla yardımcı gemi kullanımı kısıtlandı.

SU ALTI TÜFEKLERİYLE AVCILIK YAPANLARA BELGE ZORUNLULUĞU

Amatör su ürünleri avcılığı yapanlar için su altı tüfeğiyle avlananların 1 Ocak 2026’dan itibaren dalış yöntemiyle avlandıklarını gösteren Amatör Balıkçı Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

Ayrıca, bazı denizel alanlarda ticari ve amatör balıkçılık koruma alanlarının eşitlendiği bildirildi.

Related Posts

Yunan Bakan Türkçe iş konuştu

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ve Yunanistan Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tasos Hacivasiliu’nun katılımıyla Türk – Yunan İş Forumu düzenlendi.

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

Kripto piyasaları coştu: 4 yılın rekoru kırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşik Krallık ile bir ticaret anlaşmasına varıldığını duyurması ve Amerikalı ve Çinli yetkililer, tarife müzakereleri için bugün İsviçre’de buluşacağını açıklanmasının ardından kripto paralar sert yükseldi. Ayrıca spot …

İslam Memiş altından vazgeçti: Elime geçenle onu alıyorum

Geçtiğimiz yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ve rekor üstüne rekor kırarak fiyatını katlayan altın son haftalarda yaşadığı dalgalanma ile soru işaretleri oluşturdu. Uzmanların bir kısmı altının fiyat düzeltmesi yaptığını ifade ederken bir …

Bellona’nın fiyatı 570 kez artırıldı: Satışta rekor kırıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2016 yılında devraldığı Boydak Holding bünyesindeki Bellona’yı sattı. TMSF, geçtiğimiz ay yayınladığı duyuru ile Bellona Mobilya’nın tamamının 7 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarılacağını duyurmuştu. TMSF …